Alla inlägg under februari 2008

Av Helené Gidhammar - 23 februari 2008 10:56

Sent i går kväll efter lite diskutioner framotillbaka så bestämde vi oss för att vi inte ska kolla kön på Ärtan :) Så, nu är vi eniga o de känns super bra!
Nu ska jag sätta igång o städa, Roger diskar redan han medan jag sitter här ;) Sedan kommer mormor o hämtar mej, vi ska på Ikea o handla lite ramar o ett skåp, sedan ska vi umgås i dag bara hon o jag, Roger ska till Choppa på hockey han :) Ikväll blir de bara mys!

3 dagar kvar till ultraljudet!

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 22 februari 2008 06:59

Måste vara nåe fel på mej, vaknar hundra gånger innan klockan ska ringa, vrider o vänder på mej o tillslut går jag upp innan jag måste, även fats jag är skit trött?!
Nu har jag i alla fall pratat med Helena o de känns super skönt! Hon fattar precis hur jag känner nu. Hon tyckte att jag inte ska ha så många timmar i veckan eller att jag skulle vara ledig en dag, så jag orkar med. Vilekt känns underbart! Speciellt att hon förstår mej o verkligen "tar hand" om mej. Så i går skulle jag igentligen jobba till 19:00 men fick sluta vid 17:00, de var verkligen guld värt! Så nu kanske jag/ryggen klarar av fyra veckor till.. I dag börjar jag 09:00 o slutar vid 15:00, en super fredag :) Så nu jag hinner faktist träffa Roger innan han far, kanske tillomed hinner med middag tillsammans! Prata nyss med han o de gick väl sådär, de var halt som faan ute o han lät lite stressad, men han klarar allt min karl ;) O i kväll ska han till broder, dom ska spela spel o dricka öl, men han kommer i alla fall hem i kväll/natt :)
Men nu måste jag knapra i mej sista mackan, skulle igentligen behöva gröt men är lat i dag ;) Blev ingen i går häller, han inte med de, haha! Skärpning Helené! Borsta tänderna o håret, på med lite maskara, kläderna på sedan äre bussen som gäller för min del..

I dag äre bara 4 dagar kvar till ultraljudent, spännande :)

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 21 februari 2008 08:37

I dag är de bara 5 dara kvar tills vi ska på ultraljud :) Tiden har gått snuskigt fort! Tyckte precis att vi var på inskrivning o fick tiden, då känndes de som en evighet till den 26 Fubruari, men nu är vi snart där! Otroligt.
Men vi har fortfarande inte bestämt oss för om vi ska kolla vad som gömmer sej där inne i magen eller inte :) Vi är framotillbaka hela tiden, först ville jag, men inte Roger, sedan ändrade han sej, men då sa jag de nu får du hålla fast vi de första, för nu har jag ändrat mej, haha. Men nu vet vi fortfarande inte, men vi måste bestämma oss innan tisdag. För annars kommer jag inte kunna hålla mej, de vet jag :) Så vi måste ta en diskution i kväll, om vi hinner.. Båda kommer hem sent. Eller ja, Roger kommer hem mitt på dagen, men hinner åka på hockey innan jag kommer hem vid åtta ikväll.. Vi får diskutera i sängen innan vi ska sova :)
Nu ska jag ta min "andra" frukost, åt en macka för ett tag sedan, orkade inte göra gröten då ;) Så jag måste göra den nu, annars orkar jag inte med hela dagen..
Sedan måste jag väl få på mej nåe kläder o kanske sminka mej runt ögerna, jag ser helt blek o sjuk ut, vill ju inte skrämma bort kunderna häller ;)

Roger <3

Min bara min!

Av Helené Gidhammar - 20 februari 2008 18:12

Vart hemma i dag oxå, mår fortfarande inge vidare. Men, i morron ska jag i alla fall försöka ta mej dit. Hoppas att de går bra :)
Älsklingen ska o jobba i natt oxå, eller han far vid fyra i morronbitti. O turen i natt hade gått jätte bra, så de blir nog prima :) Dessutom ska han jobba Fredag oxå. Märks redan på han att han är på bättre humör, blir så glad av att bara se på han :) Nu står han o fyller på diskmaskinen, har ätit precis. De blev potatissallad o rostbiff, de fick "duga" för dagen. Mummsigt var de!
Nu ska vi till tvättstugan o göra de sista, sedan ska vi bädda rent i sängen, efter de ska Roger ge mej behövlig masage, duschen efter de sedan är kvällen slut..

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 19 februari 2008 15:10

Roger ringde nyss o sa att han skulle jobba i natt :/ Han far vi 7 i kväll o kommer inte hämm förrän tidigt i morronbitti, jobbigt. Första natten i lägenheten själv, hatar o sova själv! Men med de jobb han har så måste jag väl vänja mej vilket fall..

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 19 februari 2008 10:23

Är hemma i dag, har så himla ont i ryggen :/ Ser ut som en 80 årig tan i stället för 20 år :) haha. Men igentligen är de inte så komiskt, för de är jävligt jobbigt! Så i dag ska jag kurera mej riktigt rejält, ska sova(Vilket känns som att jag inte har fått gjort riktigt dom sista veckorna), kika på Greys anatomy o Dexter sista avsnittet :)
Har precis käka gröt, var snuskigt hungrig. Visst, jag har alltid varit hungrig på mornarna, men nu. De är inte klokt vad hungrig jag är när jag vaknar :) Tur att jag har nått att skylla på, som Therese sa i morrse, men du äter ju faktist för två ;) Jag går på de!
Therese hade skickat sms i morse o fråga om jag var vaken, så jag ringde efter ett tag så snacka vi lite skit medans vi låg i sängen :) Alltid lika kul o prata med hon, man blir så glad! O speciellt nu när hon är så glad! Hon är en riktig pärla Therese :) Så efter resan (som jag är snuskigt avis på) så ska vi käka middag alla fyra, kommer bli super mysigt o tervligt!
Men nu ska jag se på serier o bara lata mej, Roger står o gör ren spisen han ;) Han är verkligen guld värd!

Roger - Bara min :)

Av Helené Gidhammar - 19 februari 2008 09:22

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Av Helené Gidhammar - 18 februari 2008 19:56

Ganska dåliga bilder, men de är iaf min mage :) V.17(16+6)

Ovido - Quiz & Flashcards