Alla inlägg under februari 2008

Av Helené Gidhammar - 17 februari 2008 20:32

I går fira vi mammsen 40års dag :) Blev kanon!
Hon visste inget, så efter melodikrysset, som man inte får missa på lördagar klockan 10:03 hemma hos Janssons familj så sa vi att ni far vi. På med kläderna o ut i bilen, som var packad o klar. Pappa o Roger hade fixat de sista när jag o mamma var ut o gick på morronen :) Sedan for vi i väg, mot skogen. Väl där så var mormor farmor o farfar oxå där, med all deras pakning :) In med allt i stugorna o sedan klädde vi på oss en massa kläder, gjorde eld o grilla korv o drack varm (den skulle iaf vara varm) Oboy :) Mummsigt värre! Sedan blev de tipsslinga o pimpling, mat o stoj på de. Farmor hade lyckats super med maten! Sedan begav vi oss till karet o bastun. Super mysigt med machaller (stavas?) o all snö :) Bada en masa o snaska i oss en massa gott där med :) Kvällen slutade i stugan med kortspel o massa prat. Vakna ganska tidigt o gjorde undan lite o efter de gick vissa o pimpla o andra/jag sov vidare ;) Sedan blev de frukost o hopplockning o vidare hem. Hade en kanon dag i går med familjen :) Mamma verkade super nöjd hon med! I bilen ringde vi o beställde pizza, eller de vara bara jag o dom andra tog kebbab :) Mummsigt "dagen efter"!
O nu är vi hemma, har precis packat in allt o nu sitter vi i mys kläder o jag ska snart hoppa in i duschen. Sedan blir de lite glass för mej ;) Efter de, sängen. Börja tidigt i morron.. Men de betyder att jag slutar tidigt i morron oxå :) Underbart!

Nu har magen börjat växa rejält oxå :) Super mysigt! Om 9 dagar ska vi på ultraljud, gissa hur mycket vi längtar tills dess?

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 15 februari 2008 21:26

Nu är vi hemma på Ljunga :) Så underbart skönt! I mörron är de mys för hela slanten, kan inte skriva så mycke mera i fall mammsen skulle se ;) men de kommer bli kanon!

Roger- The one and only

Av Helené Gidhammar - 14 februari 2008 18:31

När jag kom hem var maten klar, kött, klyftpotatis med grönpepparsås, bordet var findukat med tända ljus o allt, en puss o två paket :) Hur underbart är inte de? Roger hade tillomed gömt paketen, på toa o i skafferiet, han är så himla go :) Underbart.. Sedan åkte mjukisbyxerna på o slängde oss i sängen o spela lite tv-spel som vi låna av Marcus :) Så jävla kul, Super Mario. Haha, fan va dålig man är :) Måste bara hitta en till dosa, den ena är paj.. Typiskt!
Sedan(för ett tag sedan) åkte Roger till Choppa o ska kika på hockey, jag ska slänga mej i soffan o käka lite glass ;) De är jag helt klart värd i dag! Ska bara kolla på tv i kväll, får väl se hur länge jag håller mej vaken ;) Nu ska jag i alla fall ring pappasen o se hur vi ska fixa allt..
Far hem i morron efter att jag slutat, härligt!


Fick ett jätte fint hjärta o en supersöt nalle av min godig i dag :)

Av Helené Gidhammar - 13 februari 2008 21:23

Jag har världens bästa Roger, han är helt underbar. Utöver de vanliga! Han ställer alltid upp, han är verkligen en drömprins o han är bara min!



Av Helené Gidhammar - 12 februari 2008 21:22

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.

Av Helené Gidhammar - 11 februari 2008 21:20

Nu är de riktigt fint här hemma :) Äntligen, efter 4 månader i lägenheten har vi fått upp gardiner! Super mysigt.
Dessutom sitter de lister i nästan hela köket, lite efter golvet kvar, men de är snart klart :) Sovrummet är näst intill klart de med, nån list kvar bara. Känns så skönt! Snart är vi klar med sovrummet o köket, bara resten kvar ;) Hallen ska bli nästa månadens projekt! Men där är de bara tapeter o åter igen, lister. Men vi har sagt att till sommaren ska vi vara klar, i alla fall innan bäbisen behagar att kika ut :) Så i veckan ska Marcus hit o dra all el i köket, så vi slipper köra med skarvslapp till allt! Ska bli skönt o bara kunna köra i gång micron utan o behöva leta fram lång sladden..
Nu väntar duschen o efter de blir de lite mys i soffan o sedan sängen, måste sova känner ja, är trött som bara den.. Tidig dag i morron dessutom!

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 10 februari 2008 20:28

Nu har vi köpt vårna barnvagn, båda är jätte nöjda :) Underbart! Priset var nog de bästa ;) Sedan ska vi beställa nån ny grej bara, men de kommer bli kanon! Just nu står den i bilen o väntar på att få flytta ner i källaren ;)

Har precis varit i tvättstugan jag Roger o Melker, Melker är riktigt duktig på att vika handdukar o strumpor :) Nu ska vi ta o poppa lite popcorn o kika på "Singing Bee" o mysa!
I morron blir de Hemtex för min del, listuppsättning för Roger o pappa, gardinsyning för mammsen o Melker vette tusiken vad han ska hitta på för took ;) Han o mamma ska i alla fall o käka lunch med mej i morron :)

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 10 februari 2008 16:48

Ska o kika på en barnvagn nu :) Lite tidigt kanske, men ett toppen pris på en barnvagn som vi verkligen kan tänka oss, båda två dessutom! O man kan inte leva med att "de värsta kan hända"..
Efter de kommer mormor o Melker, ska käka middag o Melker ska sova här i natt :) Myspys! Tvättstugan nu..

Roger <3

Ovido - Quiz & Flashcards