Alla inlägg under november 2008

Av Helené Gidhammar - 10 november 2008 15:40



Har nyss slängt i mej dagens middag, de blev en ost/skink paj som är köpt på Ica ;) haha!
Men Roger jobbar eftermiddag/kväll eller vad man nu ska kalla de.. O jag hatar äta själv, oftast äter jag inte alls. Så de var ändå bra gjort av mej :) Blev en paj, tomater, rödlök o fetaost med oliver, de var verkligen super gott!

Elton vägrade somna förut.. Eller han somna i min famn men så fort jag la ner han så vakna han, hmm! Så då tog vi på oss kläderna o gick ut med vagen i stället. Hann nästan bara ut så regna de, men jag hittade inte regnskyddet :/ Men, de fick inte stoppa oss inte. Vi fortsatte traska ändå. Elton låg ju ändå ner bäddad o tog inta alls skada av regnet, han sussa så sött så ;) Dock blev mamma kall o blöt, men vad spela de för roll då Elton somna :) De var ändå skönt o komma ut!
Så vi tog en rask promenad o kila på Ica, där jag inhandlade middagen ;) Nu har jag precis tänt en massa ljus då de är så mörkt ute. Älskar verkligen när de börja bli de så man får tända ljus :) Myspys!
Elton sover fortfarande i vagnen han, ute i hallen :) Hoppas han sover ett tag till, han har ju bara sovit en gång i dag..

Annars i dag har vi inte gjort mycket. Jag o Roger har rensat ur bokhyllan, kastat en massa skit o ställt om filmerna, dom fick inte plats längre ;) Men de blev super bra!
Sedan har jag dammsugat, har nog inte gjort de på en vecka säkert. O med 2 katter så var de drakar till damm i hörnen! Hua.. Men nu är de rent o fint :) Ska ta sovrummet i morron, ska nog tillomed dammtorka då.
Mer än så blir de inte i dag. Roger jobba ända till 10 i kväll, så jag o Elton får mysa själv med tända ljus. Har dessutom köpt choklad, Mint krokant, min nya favorit! :) Mmm, den är så god. Kan äta ihjäl mej!
Nää, nu ska jag passa på o kissa innan Elton vaknar o vill ha mat ;)

Av Helené Gidhammar - 9 november 2008 18:56



Nu har jag Elton nyss kommit hem :) Vi hart varit hemöver med min mormor, vi fira ju Melker i dag!
Innan de var vi på gravarna o sedan var jag in på Coop o köpte choklad till Annelie. Var sedan dit med rosor o choklad till henne, hon fyller ju år i dag :) 21 år! Hua, de betyder att jag fyller om 4 dagar.. Åldersnojja! Hon blev så glad då, jätte kul o bara springa in dit o ge hon en kram :)
Sedan for vi hem till mamma o pappa, hann slänga i oss lite mat innan vi skulle på badhuset o fixa till!
Super mysigt med kalas på bahuset :) Melker o alla kompisar tyckte de var toppen!
Så nu har vi precis kommit hem, Roger sitter o kika på hockey o Elton sover fortfarande i bilstolen! Jag har previs hoppat i hemmakläderna o ska slänga mej i soffan jag oxå :) Vi måste dock hitta på nån middag, väldigt sen..
Nej, nu skriver jag mera i morron. Ska gosa med mina pojkar nu :)

Bilder kommer i morron oxå!

Av Helené Gidhammar - 8 november 2008 16:47



Vi kom nyss in från en promenad :) Vi packa de ner Elton i vagnen o klädde på oss för att bege oss ut i kylan! Gick en väg som vi aldrig gått innan, stod att de skulle vara en cykelväg men när vi kom till "slutet" var de en järnväg mitt i alltihopa.. Lite läskigt men vi traskde över där iaf :/
Kom på då att vi sett att dom skulle sälja ett hus där, så vi kika efter de. Hitta de tillslut, men de var inte för oss. Iaf inte för de priset! Sedan gick vi vidare o drömde oss bort i husvärlden :) Men har kommit fram till de att vi måste verkligen komma på vart vi vill bo först, innan vi börja fundera på hus! Sedan prata vi massa skit som vanligt :) Elton sov hela vägen o sover i vagnen i hallen fortfarande. Hoppas att han sover ett bra tag till, han är så gnällig o grinig, inte nöjd alls. I går hade han ju feber tillomed, tror att de beror på sprutorna faktist. Sover dåligt gör han oxå, så nu hoppas vi att han sover ett tag till :)

I går kväll var Marith o Danne hit oxå, vi kika på Doobidoo, käka mackor med tonfiskröra o snacka en massa skit :) Super trevligt!
Efter de blev de en ganska tidig kväll för oss, när Elton gav med sej o somna villsäga! Hoppas på en bättre kväll i kväll nu :)

Annars i dag har vi varit o kikat på bil, ingen som vi fastna direkt för just nu. Men vi håller ögonen uppna :)
Sedan for vi hem, jag o Elton la oss i sängen för lite mat, råka somna bada två :) Även fast Elton nyss sovit. Roger han for o visade upp Forden för nån som han skulle eventuellt byta bil med. Sedan när han kom hem blev de lunch för oss, Elton vakna som vanligt precis innan ;) Haha! Men han låg i soffan o jollra på medans vi åt.
Roger har börjat måla lampgrejen (ska visa kort sedan så ni förstår vad jag babblar om, haha) vi ska ha i taket i köket i dag oxå, blir super bra!
Mer än så har vi inte hunnit. Eller mormor var hit en snabbis innan vi skulle ut o gå. Hon kom med en bitring o en fårskinnsfäll till Elton :) Jätte fin fäll! Han tyckte den var super mysig!

Nu ska vi mysa i soffan, blir chips o dipp senare i kväll! Mer blir de nog inte :)

Av Helené Gidhammar - 7 november 2008 10:21



Justja, vi beställde foton förra veckan, på Söndagen eller Måndagen. Tyckte att de var så konstigt att dom aldrig kom nångång, de skulle ju bara ta högst tre dagar!
Tillslut klämde Roger ur sej att han hade fått en avi på ett paket som låg på Ica Maxi :) Jag mitt ljushuvud trodde direkt attde var kortetn. Vilket de visa sej att de var :) Woho!
De var bara de att de var för många kort, så packetet eller vad man nu ska kalla de, var för tjockt :) haha! Så de kom inte in genom postlådan på dörren.. Took! Men så kan de blir när man framkallar 270 kort ;) Ändå är de bara från de att Elton fötts, haha! Blev iaf super fina kort, allihopa :) Jag älskar verkligen kort! Så nu måste vi bara köpa album som passar dom, Roger mätte ju fel ;) Igen.. Jaja, de gör inget! :)

Av Helené Gidhammar - 7 november 2008 09:55



I går var de en superduper dag :) Vi hade så trevligt jag o Elton!

Dagen börja med en underbar sovmorron :) Woho! Elton sov ända till nio då, han som brukar vakna halv 8, varje dag! De slår aldrig fel, förutom i går då :) haha! Jag som tillomed vakna före han!
Sedan somna han i vagnen ett tag, en timme.. Så jag hann aldrig städa, hmm! Hann bara diska undan de lilla som var, sedan blev de tyvärr inge mer.. Sedan vid 12 skicka Mari meddelande o fråga om hon kunde komma o självklart :) Alltid trevligt! Så hon kom en liten stund efter de. Så hon tog Elton så jag fick borsta tänderna o borsta håret :) Dock stog jag fortfarande i nerkräkna byxor med snor o diverse mojs på ;) haha, men så är livet som småbarns mamma, underbart helt enkelt!
Efter bara ett litet tag ringer även Min, hon var redan här då :) haha! Så jag fortsatte o gå i mina rena kläder o var allmänt snygg, dom sa att dom inte brydde sej men jag tror dom ljuger! ;)
Vilket fall som hällst hade vi hur trevligt som hällst! Mias farmor hade bakat till hon, så Mia bjussa på muffins o saffrans skorpor, svin goa var dom! Jag stog för hemmagjord saft eller farmor kanske jag ska säga, jag har ju inte gjort den, haha!
Dom var kvar bra länge, tror dom åkte vid fyra eller nått. Roger hann iaf hem o träffa Mia innan hon skulle bege sej hem, dom har ju inte sätts på flera år dom :) Så de var kul! Vi bestämmde dessutom att ännu nästa helg ska Mia o pojkvännen hennes komm hit o hälsa på igen, trevligt trevligt! Har bara träffat han som hastigast en gång, på viskansparken tror jag tillomed de var, självklart inte i nyktert tillstånd ;)
Efter att dom fara så hann vi inte allt för myckte, Roger kila till tvättstugan o jag sövde ner Elton. Sedan vid 5 kom Malin :) Så när hon kom så åkte Roger o hämta mat från Max o hämta mobilen hos Martin o Gina, som han glömde där när vi vara o käka tacos där. Hatar när han är utan telefon!
Malin var kvar tills efter 7 nångång, Eltonsomna precis innan hon skulle fara ;) Sedan satte Elton i gång med sin vanliga kvällstjuring.. Han vill inte sova, inte vara vaken, är inte nöjd med nått, vill inte ha bröstet, inget alls funkar, som vanligt!
Men tillslut, kvart i 10 somna han vid bröstet i sängen med oss. Tok unge!
Sedan vakna han 23:20 för lite mat, efter de vakna inte förrän 03:00. Woho, jag trodde jag kollade fel på klockan :) Men icke sa nicke! Duktiga killen, de går ju framåt nu iaf! 04:45 vakna han nästa gång även 06:15 sedan vakna vi för dagen 08:15 :) Så han gick ifrån vanligheterna i dag oxå, vakna 45 minuter senare än vanligt! Ingen är gladare än mamma för de :) Underbart! Så vi har faktist haft en jätte bra natt, för o vara oss då!

Nu sover Elton i vagnen, han somna 20 i 10 så jag hoppas han sover ett tag till så jag hinner vika in tvätten som Roger fixa i går :) Annars tänker jag nog inte göra många knop i dag, känner mej inte på humör för nått alls i dag.. Men de kommer fler dagar ;)

Nu ska jag lägga upp lite bilder sedan i går i bilddagboken innan jag viker tvätt :)

Av Helené Gidhammar - 6 november 2008 10:46



I går kom Eltons farmor hit efter jobbet, självklart glömde vi åter igen att knäpp akort :/ Hmm! Men nästa gång, då jäklar :)
Innan de for Roger o hämta motrocykeln hem hit, så han kunde köra den till mormor sedan. Han ska ha den där i vinter!
Blev lite kaffe o sådär här hemma. Sedan när Ulle for så somna Elton, la han i vaggan. Roger åkte med Ulla o hämta bilen han, så jag slängde mej i sängen jag oxå ;) Kände att jag behövde de! Elton somnade efter fyra nångång, vid 20 över fem vakna vi båda två :) Så han sov ett tag iaf! Annars hade han bara sovit 40x2 under hela dagen, han som bruka sova minst 4-5 timmar.. Hua!
Efter att Roger kört mc:n till mormor skjutas hon hit han, så hon passa på o komma in o gosa med Elton :) Roger gjorde mat, så vi käka medans mormor o Elton gosa ;) Mormor nobbade maten hon.
Sedan blev de en tidig kväll för. Eller inte för Elton då, men han somna tillslut iaf :) Snarkade sött alla tre i sängen!

Jag o Elton sov ända till 9 i dag vi, helt otroligt! Fast vi vakna när Roger skulle kliva upp, vid 04:50 men Elton lyckades somna om tillslut :) Så jag hann tillomed vakan före Elton i dag, vilket typ aldrig händer! Men mamma ringde så jag klev upp o prata lite med henne.
Efter de så vakna Elton så vi gosa o prata lite i sängen vi oxå :) Super mysigt!

Elton var inte vaken så himla länge efter de, utan han fick på sej overollen o lägga sej ute i vagnen :)
Jag ska ta mej i kragen o städa undan lite. Mia kommer ju i dag :) O vid 5 kommer Malin :) Så de är besök hela dagen nästan, ska bli skit kul o räffa dom båda!

Så jag har de jag gör i dag! Ska städa undan, dammsuga, diska o får se om jag hinner (läs orkar) skura oxå!
Har precis ätit frukost, blev flingor i dag, så nu är jag redo för städning! Även radion är igång. Så nu kan jag inte skylla på nått ;) Hoppas bara att Elton vill sova ett tag till nu!

Av Helené Gidhammar - 5 november 2008 12:27



I går var vi ju till Martin o Gina :) Jätte trevligt hade vi!
Roger skjutsa mej o Elton dit i går vid 4, efter de for han på sjukhuset o lämna blod. Sedan kom han lagaomt till maten nästan :) Elton somna lagomt tills vi skulle börja med maten, men vakna lagomt till vi skulle äta ;) haha. Skitunge! Så jag o Roger fick äta varannan gång, men de går de oxå! Tur att de var tacos :) Super mumsigt! Sedan kika vi på tv, men de blev en tidig kväll för oss. Elton blev jätte trött, så vi for hem i stället. Väl hemma fick Elton på sej pyjamasen o gosas lite med pappa i soffan med lite mat i flaskan, men de ville han inte ha. Så i stället gick jag o Elton o la oss i sängem, bröstet var desto bättre kan jag lova. Både två somna, haha! Så vid nio kom Roger in o fråga om vi skulle fortsätta sova, vilket vi gjorde. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna!
Så i morse var jag faktist ganska utvilda, även fats Elton äter var o varannan timme. Men de gör inget när man är så söt :) 
Vi låg kvar i sängen ganska länge, gosa, prata en massa skit o kika på vakna med the voice, som vanligt :) Sedan klev vi upp, men Elton var trötter ändå han. Så på med overollen o ut i vagnen. Men han sov bara en timme! Han som brukar sova i tre timmar, hua. Men även fast han fick komma upp var han inte nöjd, han var ju dötrött ändå ;) Men inte skulle han sova för de inte.. Så NU somna han :) Eller för en halvtimme sedan kanske.
Nu ska jag slänga i mej lite frukost o försöka plocka i hop lite! För i morron kommer Min :) Woho! De ska bli så kul! Träffade hon på Viskansparken, jag höggravid med Elton i magen :) Så de ska bli super kul att hon ska få träffa Elton! O självklart ska de bli kul o se hon själv oxå :)

O på Lördag kanske jag o Elton ska med Sara, Alvin o nån kompis till Sara med hennes pojk o bada :) Beror på hur Alvin mår efter sprutan han ska få i morron. Så vi hoppas på de bästa :)

På Söndags ska vi hem till Ljunga oxå, för då ska vi fira Melkers födelsedag som egentligen är idag :) Men han ligger hemma o är sjuker i dag :/ Hua! På sin egen 9 års dag.. Nää!
Men på söndag ska vi fira födelsedagen med kalas på badhuset :) 

I dag kommer Eltons farmor hit oxå, så de blir väl lite fika o så. Men hon är mest här för Eltons del ;) haha!
Nej, nu måste jag äta nåt innan jag dör av hunger! 

Lite nya bilder - http://misshelene.bilddagboken.se

Av Helené Gidhammar - 4 november 2008 12:40


Lill prinsen var så himla duktig när han skulle ta sprutan! Han grina till en snabbis när dom tog sprutorna, som tur var tog dom båda två samtidigt. Super duper duktig var han :)
Sedan vägde o mätte vi oxå! 7160g väger prinsen nu :) Jag gissade på 7130, så de var inte så dåligt ;) Sedan var han 63½ lång. Han är inte så liten längre nu..

Har precis kommit hem, försökte få Elton o somna i sängen med lite mat, men de ville han inte.. Så nu ska jag o Roger käka lunch. Elton sitter hos pappa o myser i soffan :)

I kväll ska vi till Martin o Gina, vi ska bli bjudna på tacos :) Mmm! Super kul!

Ovido - Quiz & Flashcards