Alla inlägg under december 2008

Av Helené Gidhammar - 23 december 2008 17:56



Nu är vi äntligen klara med alla julklappar! Känns så skönt, då de är julafton i morron ;) Hmm.. Men, nu är de iaf gjort!

Var menat att vi bara skulle på Barnens hus o köpa Eltons julklapp, men de vi hade bestämt att köpa var slut.. Typsikt! Dessutom var de helt urplockat där. Så vi gick på Birsta i stället, för att kika in på Lekplaneten. Men innan dess gick vi o kika på en klänning åt mej. O jag hittade faktist en! :) Woho. Super kul! Blve dock lite dyrare än jag hade tänkt mej, men jag har ju inte köpt kläder på hur länge som hället.. Så de var jag värd!
Efter de gick vi på KappAhl o köpte strumpbyxor åt mormor, hon passade även på o köpa nya strumpor åt Elton. Dom han hade på sej var sämst! Dast de är alla hans strumpor eller så är dom för små. Så nu ska vi köpa ett gäng o rensa ur hans låda! Han fick dessutom ett par jeans utav gammelmormor :) Super söta! Med brun mudd, så dom ska han nog få ha i morron kanske.

Sedan mötte vi upp mamma, Louise o farmor. Dom hade varit inne på Ikea i kaoset.. Så vi tog en lunch tillsammans, på McDonalds.
Efter de kika vi runt lite där inne, köpte en julklapp till Roger, en till Martin o sedan blev de inte så mycket mer. Vi skulle ju inte ha nått häller :) Eller jo, jag köpte 2 hallsdukar på Indiska, på rea!

Vi kom väl hem vid 16:30, Elton vakna så fort vi kom innan för dörren.. Jag han bara hoppa i pyjamasen innan! Sedan ville han ha mat o gosa lite, nu sover han. Han har sovit så himla dåligt i dag! Så jag hoppas hans over ett tag nu, så han sover bra i natt :)

Justja, natten i natt gick faktist bra! Nattningen gick hur bra som hällst iaf. Han höll på börja grina till nångång, men han glömde bort de då jag börja sjönga för han :) Visst har han vaknat fleeeer gånger i natt, men de har inte varit de där grinet/skriket som de varit dom andra nätterna. Vilket är gudomligt skönt!

I går kväll kom även ett par gamla kompisar till Roger hit, dom umgicks när dom var små/yngre :) Ena killen träffa vi på Willys för nån dag sedan o den andra killen hade Roger inte träffat sedan dom var 20 eller nått sånt. Så de är ju några år sedan ;)
Dom satt o prata gamla minnen, allt tok dom gjort/varit med om o drack kaffe :) Roger tyckte de var super kul! Så dom planerade in en öl kväll tillsammans framöver :)


Nu ska jag faktist äta lite ostkrokar o dricka coca cola :) Roger skulle bli sen i kväll, även fast han for så tidigt i morse.. Så jag ska lyxa till de nu i stället, tända ljus ska jag oxå göra! Hoppas på att de är nåe bra på tv..

 

Av Helené Gidhammar - 23 december 2008 09:33



Elton sover, jag ska slänga i mej frukost o borsta tänderna. Sedan kommer mormor o hämtar oss! Vi ska fixa de sista tills i morron, julafton! Woho.. 

      Har dock ingen julkännsla fortfarande, men jag hoppas den kommer!

Roger är o klipper sej, sedan ska han o jobba. Efter att han jobbat klar är han ledig ända tills måndag eftermiddag, underbart! Ska bli härligt med några dagar tillsammans, alla tre :)
Jag ska packa o dona på, även dammsuga, skura o dammtorka! Mer lär jag nog inte hinna i dag..

                                             Magen kurrar!


Av Helené Gidhammar - 22 december 2008 17:29



Elton har nyss tjuv öppnat två paket han :) Ulrika, Eltons gudmor var hit förut i dag o lämna dom! Tyvärr sov Elton då.. Men hon tjuvkikade på han medans han sov!

Han fick en body med krage på, byxor till den, strumpor, stickade sockar o en Alfons Åberg dress (byxa o jacka)! Super duper fint alltihopa :) Dock tyckte Elton att snörerna var roligare, haha!

Elton är så himla trött nu, sov ner han men så fort jag la han i vagnen vakna han.. Tyiskt! Så nu ligger han där o pratar för sej själv, skulle vara kul o veta vad han sa :)
Jag sitter fortfarande i pyjamasen o degar. De känns på att de har varit några dåliga nätter i rad nu.. Jag har inge tålamod alls! I vanliga fall skulle jag bara ha sove ner Elton direkt igen, men jag orkar verkligen inte! Så då får han ligga där så länge han är nöjd, i ställe för att jag ska tappa humöret :) De mår vi bättre utav båda två!

Dessutom har jag noll julkännsla.. Känns inte alls som att de är jul om två dagar! Hoppas att kännslan kommer lagomt till julafton iaf, de är ju faktist Eltons första jul :)

Nej, nu ska jag försöka få Elton o somna igen! :)

Av Helené Gidhammar - 22 december 2008 12:14


                                           Våran lilla nakenfis :)

                

Av Helené Gidhammar - 22 december 2008 10:26



Natten har faktist varit sådär! Vid 21:30 gick vi o la oss alla tre, super mysigt! Elton låg o fippla på med fingrarna medans mamma o pappa prata om allt o inget :) Släckte lampan ett tag efter de. Men de tyckte inte Elton om, de gick bra ett tag. Men när han kom på att han höll på somna, tog han i med samma grin/skrik som han gjort dom senaste dagarna.. Fortfarande lite ledsen o helt otröstlös! Fy, verkligen jobbigt.
Så vi tände lampan o slog på tevev, så inte jag o Roger skulle somna ;) haha! Elton var jätte trött, men vägrade somna.. Efter att jag sjöngt för han i en kvart, då slog han igen dom där söt ögonen o somna. Vi trodde abslout han skulle vakna lika fort igen.. Men de gjorde han inte, så jag o Roger smög upp igen. Fikade en macka o kika klart på en film!
Sedan kröp även vi ner, jag fick lägga mej i fotänden ja ;) haha! Elton hade lagt sej rakt över min plats, men de gick ju lika bra de.
Annars i natt har han grinat/skrikit, men inte som i går natt iaf! Har dock inte kollat på klockan alls i natt, jag orka verkligen inte.
Vid 08:30 ville prinsen kliva upp, så de vara bra att masa sej upp! Bytte blöja o bytte strumpor, då han kissade på dom ;) Tokunge! Han hade även bajsat, äntligen! Han bajsa inte på hela dagen i går.. Skönt o veta att magen hans funkar ändå, inte lika bra som den brukar men!


Nu sover prinsen igen, ute på balkongen :) Ser så mysigt ut där! Jag har precis käkat frukost, blev varma mackor o mjölk!
Nu sitter jag o lyssnar på radio o bävar inför dammtorkningen här inne. Jag vill verkligen inte.. Men, jag ska göra de idag iaf!
Roger är o jobbar han, så han kommer förmodligen hem i bättre tid än 23 i kväll! Ska bli skönt o ha han hemma :)

Men nu ska jag kika vidare o sedan lägga in bilderna i kameran till datorn!

Av Helené Gidhammar - 21 december 2008 17:25



                              Natten i natt var värsta någonsin!

Först försökte jag natta Elton vid 21, då han var super duper trött. Gick bra till en början, men efter ett tag gav han i från sej ett ljud som verkligen skär i mammahjärtat! Helt tröstlös, stel som en pinne o tårarna sprutade! Var bara till o kliva upp igen, de gick bara inte..
Väl uppe ville han inte alls vara med häller. Han grinade fortfarande så där otröstligt! Tillslut gav han med sej med gråtandet. Men vid 23 sa vi att de fick vara nog o att små prinsar som Elton måste sova vid den tiden!
La oss alla tre i sängen, gick som förut jätte bra till en början. Men sedan börja han tok grina även då! Vi vet verkligen inte vad de är.. Mardrömmar? Växtvärk? Ont i magen? Tänder? Eller vad är de?

Vid 24 somnade han tillslut, då hade pappa Roger redan sovit o snarkat en halv timme ;)
Dock vaknade han o skrek/grina vid 00:30, igen vid 01, åter igen vid 01:30 o även 02. Då kunde han verkligen inte somna om, så de vara bara till o tända lampan o kliva upp.. Efter ett tag gav han med sej o ligga i sängen när vi hade lampan tänd o teven på. Han somnade helt själv mellan oss efter en timme.. Så efter de gav jag upp o kika på klockan.. Men han vaknade nog lika dant resten av natten.. Vid 07:45 ville prinsen kliva upp för natten, då hade han varit vaken ett tag redan oxå!

Så natten har varit förjävlig för oss alla tre.. Tur att Roger inte skulle upp o jobba!


I dag har jag städat typ hela dagen, iaf plockat o donat på! Roger o Elton fick för sej o ta en promenad dom, så jag fick fixa här hemma själv :) Så dom klädde på sej o gick ut i finvädret, Roger med musik i öronen o Elton nerbäddad så mysigt i vagnen!
Jag fick som sagt stanna hemma o städa ja ;) Men, de var skönt o få de gjort utan att tänka på nån annan här hemma..
Jag jag hann med toan, tog tillomed alla lister o rör! Så nu är de så rent så. Efter de tog jag badrummet, golv o väggar! Även disken är gjord, bänar av plockade o sånt. Så nu har jag bara lite kläder i sovrummet som ska vikas. Dessurom ska de dammtorkas i vardagsrummet! Sedan är de dammsugning o skruning, men de blir på tisdag kväll!

Elton o pappa var borta i nästan en timme, de längsta Elton har varit i från mej! Men han saknade mej nog inte så mycket då han somna få fort dom kom ut ;) haha! Roger trodde att jag skulle ringa o efterlysa dom då de tog sån tid. Men jag kunde faktist hålla mej! Dessutom hade jag fullt upp med allt här hemma :)
När dom kom hem fortsatte Elton sova på balkongen, så han sov i 3½ timme lill prinsen! Hann med en hel del här hemma då :)

Nu sover han igen! Vi tog en dusch alla tre, de tog nog på krafterna. För han somnade som en stock i pappas famn!
Jag ska slänga mej på soffan o gosa med min ena älskling! Kika på en film kanske..

Av Helené Gidhammar - 20 december 2008 11:04



Äntligen har Elton bajsat! I morse kom allt, i sängen då pappa skulle gyta blöja. Men vad gör de då våran lilla prins inte har ont o magen längre?
Efter de kom de en gång till, fulla blöjan. Inte så konstigt då han inte hade bajsat på över ett dygn, då han normalt gör de 4-6 gånger om dan iaf..

Så lill prinsen hade svårt o somna i går kväll oxå, gav i från sej ljud vi aldrig hört från han! Hua, mamma o pappa blev oroliga där ett tag.. Men tillslut somna han, vid 23. Sedan sov han nån timme men efter de sov han dåligt hela natten. Inte så konstigt..

Nu strå Roger i duschen, jag är nyduschad precis o Elton sitter här med nya kläder, som han fått av Gun med familj :) Super snygg, som vanligt!

Vi planerar att göra klar alla julklapparna i dag, vi har ju bara 4 stycken kvar! Så de borde gå :) Sedan får vi se vad vi hittar på.. Men nu måste jag få på mej nåe kläder o Roger vill dricka klart kaffet!

                                  Ha en underbar dag allihopa!

Av Helené Gidhammar - 19 december 2008 14:24



Mormor kom på besök förut, hon har precis farit :) Hon hade med sej muffins o till de blev de kaffe/te! Super kul att hon kom förbi. Nu skulle hon ut på Birsta o hitta dom sista julklapparna! Men de var sjukt mycke folk där sa hon.. Kul, tänk bara hur mycke folk de kommer bli i morron då, när vi ska dit! Fy farao..

Elton ligger o sover igen han :) O jag har inget alls för mej, skulle behöft dammtorka men jag orkar verkligen inte de nu! Dessutom är jag så himla torr om fingrarna, så torr att de gör ont :/ Hmm..

Hoppas på att Roger kommer hem snart, men jag tror inte att han är hemma förrän efter 18:00 nångång.. Tråkigt! O mörkt är de oxå. Nää, jag kanske sak ta o tända lite ljus iaf. Elton lär nog snart vakna för lite mat!

                                        Japp, nu vakna han ;)

Ovido - Quiz & Flashcards