Alla inlägg under juli 2008

Av Helené Gidhammar - 13 juli 2008 22:34

Är bara skit på tv:n hela kvällen.. Tråkigt! Så de får bli sängen för mej i stället, är inte trött alls eller de är jag ju alltid ;) Men hade de vare en bra film hade jag nog kunna hållt mej vaken, men jag skippar tv i kväll o tar en tidning i sängen i stället :) Var länge sedan jag läste på kvällen nu! Så nu ska jag bara smörja in magen o borsta tänderna, sedan väntar sängen..

                                            
Roger <3

Av Helené Gidhammar - 13 juli 2008 19:54

Nu är jag äntligen bäbbat vaggan :) Den har stått där i fleeeera dagar, utan att jag har rört den.. Undra hur de igentligen har gått till? :) haha! Men, nu är den bäbbad o väntar bara på att bäbisen ska ligga o mysa så sött där, lääängtar ännu mer än mest just nu!

Vaggan har vi fått av blivande mormor o morfar, Tack tack! Ända som saknas nu är kudden. Men dom skulle ringa från Babyproffsen när dom fått in nån, dom var slut sist vi var dit.. Superduper mysigt :)

Av Helené Gidhammar - 13 juli 2008 18:21

I går när vi vakna käka vi lite frukost o fundilerade på vad vi skulle hitta på. Var ju så dåligt väder i går, spöregna ju hela dagen!
Men vi bestämde oss för o ta en tripp till Härnösand. Så vi var väl där vid 12 nångång. Var o hälsa på Malin o Jörgen :) I deras nya lya, som var super mysig! Satt där i ett par timmar, snacka skit, drack kaffe/te o åt Jörgens chokladbollar :) Jätte trevligt! Kul o se Malin då de var så länge sedan vi sågs.. Dom fuskisarna åker till Bulgarien i morron dom, inte alls avis ;) Nej nej!
Efter de så for vi hemöver eller vi for till Marcus o låna borrmaskinen hans. Så när vi kom hem så gjorde jag maten, stekte kyckling i småbitar, massa grönsaker o pitabröd till de, med mummsig vitlökssås så klart :) O Roger fixa upp skötbordet på väggen i badrummet! Blev superduperbar :) Kanon! Känns ganska konstigt att de sitter där nu o att de snart ska ligga en bäbis där, våran bäbis dessutom :) Wow! Har fortfarande inte fattat de..
Men efter att de var klart käka vi mat o jag somna på soffan, som vanligt ;) Vakna av ringklockan o Marcus o hans tjej var här, snacka skit o drack alkoholfri cider :) Dom spela lite guitar hero o jag lata mej på soffan.. id halv tio kom Byström, Sara o självklart sötnosen Alvin :) Men de var en missnöjd Alvin som kom i går, han grina o somna om vartannat.. Hua! Lillfisen :) Han är så söt, börjar dessutom få pappsens röda hårfärg! Men lite hann vi snosa innan han ville till mamma, nu håller jag verkligen på dö av längtan :) Ojojoj!
Dom var kvar här ganska länge faktist o efter att dom fara kika vi lite på film bara innan vi begav oss in i sängen.. Roger linda mina fötter innan vi somna oxå, blev så himla skönt! Så jag sov med lindade fötter o ett täcke under madrassen i natt, vilken skillnad kan jag lova. I morse såg jag mina fotknälar, som jag inte gjort på väldigt länge. Underbart :) För så stor som mina fötter var i går har jag aldrig varit med om.. Jag blev tillomed rädd, kändes som att fötterna skulle spricka! Nästan så jag kände hur vatten rann ner i fötterna.. Kunde inte röra på fötterna eller tårna. Tårna var som tjocka prinskorvar så dom tog i varandra! Nej, nu hoppas jag verkligen att de är slut på allt vatten snart..
Dessutom i dag har jag börjat få ont i handlederna, vad de nu betyder. Har skit ont! Men nu måste jag sluta klaga, jag mår ju förutom de, helt prima! Inga sammandragingar eller nått.. Så jag ska igentligen inte klaga! Nu är de nog om de :)

I dag sov vi eller Roger sov men jag hade inte sovit på ett par timmar, ända till 1 när mormor kom o ringde på dörren :) Men de var skönt o slöa i sängen! Roger klev ju upp klockan 4 i går morse när jag klev upp o kissa, sedan somna han aldrig om, utan kika på film i stället.. Så de var inte så konstigt att han sov länge i dag :)
Men jag o mormor tog oss en prommis på Ica o handla kaffefilter o fikabröd. Sedan mummsa vi i oss de o myste i soffan! Efter att mormor åkt så somna jag på soffan o Roger laga mat, Tacos :) Mmm! Var hur gott som hällst. Kika på en skit serie till de.. Men jag gav upp när Roger ändå skulle duscha. Roger har precis fare på jobbet han, tråkigt som vanligt! Hatar o sova själv.. Men snart kanske de blir ändring på de ;) Jag hoppas verkligen! Men de får vi nog svar på i veckan.. Håller alla tummar o tår!
Men nu ska jag lägga mej i soffan med fötterna högt o dricka iskallt vatten, verkligen min bästa vänn nu! Skulle kunna leva på vatten om de gick :) Men bäbisen behöver ju mer än vatten..

                        18 dagar kvar till våran knodd är beräknad! 

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 12 juli 2008 23:04

Nu ska vi kika på film o mysa i soffan, mina fötter behöver verkligen de kan jag lova! Skriver mera i morron, när fingrarna o fötterna förhoppningsvis är bättre..

Roger <3

Av Helené Gidhammar - 11 juli 2008 21:05

Nu är jag hemma i stan igen med min älskling o kissemissarna :) Ganska skönt o komma hem, även om jag trivs mer än bäst hemma i Ljunga hos mamma o pappa oxå!

Dagen har varit super skön! Jag vakna när mamma sluta jobba i morse, hon gick på promenad, vilket jag längtar efter att jag oxå ska orka med! När hon kom hem käka vi frukost med Lojsan, mysigt :) Sedan gick vi upp o fixa nya gardiner i tvättstugan o dona på innan mamma o Lojsan skulle skjutsa hem mej. Tänk att jag har verkligen världens bästa mamma, som åker 7 mil enkel resa bara för att skjutsa hem mej så jag slipper åka buss :) Hon är underbar min mamms! Men när dom ändå skulle skjutsa mej så skulle dom lämna in Lojsans mobil på lagning.. Innan de for vi till mormor o luncha, löste korsord o prata skit :)
Väl här hemma väckte jag Roger eftersom att jag inte hade med mej nån nyckel, fast de var lika bra att han vakna så han kan sova i natt i stället :) Han sov ju ändå till halv fyra, så de fick duga!
När vi kramats o myst ett tag så for vi till Jonas o Ulrika, fika o snacka skit! Efter de for vi o handla, helt tomt i kylskåpet hemma.. Så de gick inte att skita i handlingen :) Hitta en massa gott, för mycket igentligen.. Var menat att vi skulle äta middag när vi kom hem, men vi kom hem så himla sent o börja städa ur kylskåpet, haha. Så vi ska snart ta o fika lite i stället, maten få vänta tills i morron. Inte alls bra, jag vet men ingen av oss orkar göra mat just nu ;)
I kväll ska vi bara lata oss i soffan, ska kika på One Tree Hill o nån film som Roger har tagit ner :) Ska bli så mysigt o vara hemma med Roger en hel helg till!

Just nu är jag helt slut, magen känns som att den väger ton! Den växer o växer dag för dag nu tro ja.. Fattar inte hur jag ska orka 20 dagar till ;) O fötterna är ännu värre än i går! Nu får jag knappt in foten i foppatofflorna änns, som igentligen är jätte stora.. Dessutom sväller jag tillomed igenom hålen ovanpå tofflorna?!?! Haha, är helt prickig när jag tar av mej dom o de går inte bort på flera timmar. Hel sjukt :)

Nej, nu ska jag se om Roger pratat klart i telefonen eller om den fastna i örat på han, min mage skriker ju efter nåe ätbart! Förutom choklad ;)

Roger <3



Av Helené Gidhammar - 11 juli 2008 01:31

Nu måste jag verkligen sova o jag ska orka upp i morron o vara människa!


Blev ingen vinnst på bingon ikväll, dock en trevlig kväll med farmor o Lojsan :) Betyder mer de! Men nu ska jag prata klart på msn o sedan bege mej till sängen o försöka lägga mej ner, maten vill ju bara komma upp :/ Skit jobbigt, så fort jag lägger mej ner så vill jag spy.. Hoppas verkligen att de går över snart!

Hoppas verkligen på jobbet för min älskade, kommer bli prima ;)


Roger <3

Av Helené Gidhammar - 10 juli 2008 14:29

Mina fötter är nu so stoooora fotbollar! Fattar inte hur jag änns kan gå på dom.. Så fort jag viker foten tar de emot, för dom är så tjocka ;) Haha! Fick behövlig fotmasage av mammsen i går kväll, men nu är dom lika dan ändå.. Men som sagt, de är inte lång tid kvar nu :) Jag tröstar mej med de!

Annars i dag har jag sove, kikat på en halv film, försökt stryka gardiner, tvätta o vikt tvätt. Nyss kom farmor med en glass till oss barnbarn :) Mummsigt! O i dag blir de tacos för oss här hemma, är bara jag, Lojsan o Melker hemma. Så Lojsan fick bestämma! Får se i kväll om jag o Lojsan följer med framor på Bingo, hon ville iaf de :) Annars får vi se vad som händer.. Funderar på om jag ska orka mej ut i solen lite, skulle behövas på de hära vit skinnet! Fast jag vet inte om jag vågar igentligen, har fått värsta pigmentfläckarna under ararna.. Inte allt för kul! Men men, vi får se :) Nu ska jag ta o dricka lite vatten o kika om de är nåe kikbart på tv:n..

21 dagar kvar nu, hoppas verkligen på färre ;)


Roger <3

Av Helené Gidhammar - 10 juli 2008 10:33

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.


Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.


Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.



Ovido - Quiz & Flashcards