Alla inlägg under juli 2008

Av Helené Gidhammar - 3 juli 2008 18:00

Har precis legat i soffan o spelat guitar hero, i endast trosor o linne :) haha! Håller på o svättas ihjäl!
Fy faaaan vad jag är dålig på o spela gitarr, inget att sattsa på för min del ;)
Innan dess åt vi super god mat o kika på en skit film.. Men har man börjat se så måste man ju nästan se slutet oxå!
Nu har Roger fare o jobba, tack o lov är de sista turen för denna vecka! Skönt att han är hemma ett par dagar o sover brevid mej på natten :)
Prata med mamma för ett tag sedan, dom vill att vi kommer upp till stugan, hällst nu, men dom vill att vi ska komma i helgen. Mamma skämta om att hon kan förlösa mej i skogen om de vore så ;) haha! Rolig hon är då.. Men vi får se, speciellt om Roger orkar eller inte! Men annars hade vi sagt att vi skulle vara hemma tills knodden kommer, för vi har sjukt mycket o göra i lägenheten igentligen.. Men, vi får se! Längtar som tusiken till stugan, dessutom kanske de är sista helgen vi igentligen kan åka :) De återstår att se..

Nu ska jag njuta av min efterlängtade mjölkchoklad :) Min goding var o handla mjölk till maten förut, så jag fick mej min choklad i dag iaf. Underbart!
          


I kväll ska jag bara ligga i soffan, som vanligt ;) Men i kväll äre faktist sesångsstart för Ghost Whisperer, ett måste alltså! Sjukt bra serie, så jag hoppas att jag kan sova i natt ;) haha! 

          

Efter de, om jag orkar ska jag se ett nytt avsnitt av Grey´s anatomy :) Roger ladda ner de åt mej förut! Så de måste jag ju oxå se :) Sjukt länge sedan jag såg de nu..

Men nu ska jag slänga mej på soffan, för nu tycker inte bäbisen om att jag sitter så här längre, sparkar som bara den under tuttarna nu ;) Inte de behagligatse kan jag lov! Dessutom ser mina fötter ut som fotbollar, så dom får åka upp på bordet, om jag kommer dit ;) Härligt de är o vara gravid ibland!

Av Helené Gidhammar - 3 juli 2008 15:18

Har precis smörjt in hela kroppen eller dit jag kommer iaf :) haha, man är inte så smidig just nu! Efter en kall o behövlig dusch, underbart!
Nu väntar jag bara på att maten ska bli klar, min älskade goding står vid spisen o gör den efterlängtade köttfärssoppan :) Mummsigt värre ska de bli! Han är världsmästare på de, så de får han fixa själv!

Själv ska jag borsta håret o duka fram tallrikar :)

Roger- Min bara min <3

Av Helené Gidhammar - 3 juli 2008 13:56

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Passa på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28

Av Helené Gidhammar - 2 juli 2008 18:37

                  Nu har dom äntligen kommit ut med nyheten :) haha!

               Grattis Therese o Johan! Jag är nog lika lycklig som er ;)


Av Helené Gidhammar - 2 juli 2008 18:11

Har precis klivit upp nästan, efter våran enormt sköna sovstund :) Roger har legat så nära mej o hållt om mej så han var alles svettig när vi vakna, haha :) Min goding! Vakna av hans väckarklocka, han var ju tvungen o åka o jobba i dag, även fast han igentigen skulle vara hemma för ryggen. Men dom fick ingen som kunde köra hans tur.. Sjukt! Men i morron ska han iaf o kolla upp ryggen, dock mår han bättre i dag :) Så de är skönt! Fick precis en puss nu innan han for..

I dag har vi inte gjort många knop, har varit så underbart fint väder ute o vi har inte änns stuckit ut näsan genom dörren.. Snacka om dåligt samvete när man ligger inne på soffan hela dagen då! Nää, men de har varit behövligt :) Mormor ville att vi skulle komma o fika, men ingen av oss orka klä på oss.. Så vi har vare hemma hela dagen, myst i soffan o käka god mat!

Nu sitter jag här i linne o trosor o håller på svettas ihjäl! De är så snuskigt vart! 35 grader sa Roger nu innan han for, så de blev shorts för hans del :)
Funderar på om de ska bli en kall dusch innan de, förhoppningsvis börjar nåe bra på tv:n :) Skulle behöft dammsuga oxå, men har ingen ork alls till de! Jag vill bara ligga i soffan, dricka iskallt vatten o äta mjölchoklad :) Har längtat efter de i flera dagar nu.. Har varit utan choklad i fyra dagar?!?!? Omöjligt igentligen ;) Fattar inte hur de gått.. Men åter igen, jag orkar inte gå o handla! Då dör mina fötter.. Hade så jävla ont i fötterna i går kväll så jag visste inte vart jag skulle göra av dom. Men de är mycket bättre i dag som tur är :)
Nej, nu ska jag kanske ta o värma ett par bullar o låssas att dom är lika god som chokladen skulle varit! Men i morron ska jag iaf ha choklad, annars..

Roger <3

                                          Våra små vilddjur :)

Av Helené Gidhammar - 2 juli 2008 15:46

Nu ska jag bara kila på toa, sedan tänkte jag slänga mej i sängen o vila en stund, med min älskade brevid mej :) Myspys!


Roger <3

Av Helené Gidhammar - 1 juli 2008 20:47

Har precis kommit hem från middagen med mormor :) Super trevligt o god mat! Var på Casino, så vi spela lite granna oxå :)
Sedan skjutsa mormor hem mej, tänkte att jag skulle sova där, men då blev Roger hemma i dag.. Han mår inge vidare alls! Så vi ska mysa till de med chips o film nu i soffan :) Super trevligt mitt i veckan när man inte är van de! Nej, så nu har jag inte tid mer. Roger o filmen väntar :)

Roger <3

Seg

Av Helené Gidhammar - 1 juli 2008 11:34

Är hel seg i dag, som vanligt nu för tiden ;) haha! Klev upp före halv 7 i morse, skulle ju till BM klockan 8:00 så jag klev upp när jag vana o käka frukost helt själv.. Sov ju hos mormor i natt. Var på stan med mamma, mormor, Martin, Gina o Melker i går, skulle kika om de var nån fart på Gatufesten, vilket de inte var! Skulle vara Melkers dag i går, men karuseller o allt, men dom var inte änns uppe.. Skit tråkigt! Så vi kil apå stan o käkade, McDonalds blev de så klart när Melker fick bestämma ;) Smaka som vanligt.. Efter de gick vi o handla lite godis o sånt till kvällen! Mormor o mamma for in till stan på kvällen igen dom.. Vi "barn" kik apå tv hela kvällen, var helt värdelöst på tv:n.. Men vi hade de mysigt i soffan vi :)
Klockan 2 kom mamma o mormor hem o var lite väl pratglada ;) Men dom somna ganska fort..

I dag har vi bara hunnit med BM, allt vra bra eller övertrycket var högt men ingen fara sa hon! Hade gått upp sjukt mycket i vikt.. Fy! Höll på o dö när jag klev på vågen! Har gått upp 23 kilo(?) sedan inskrivningen, men då hade jag ju gått ner 10 från min startvikt, så 13 kilo har jag gått upp!!!! Hur hände derå? Fattar ingenting :) Men, de är helt normalt o vattnet är inte de lättaste ;) Dessutom är de inte lång tid kvar.. Så jag oppas jag inte går upp allt för mycket mer, de är bara bäbisen som får växa här ;)
Magen växte som den skulle, 35 cm nu. Kurvan gick rakt uppåt :) Men jag håller mej inom den normala kurvan, så de är lugnt! BM var nöjd med allt iaf. Skrev förlossningsbrev i dag oxå, vet inte om jag bev så mycket klokare av de. Men men, nu är de gjort iaf! Känns fortfarande lååååångt bort..
Hjärtljuden låg på 136 denna gång :) Har blivit långsammare nu än föut!
Sista gången nu med våran BM, hon går på semester nu. Så nästa gång blir de en ny BM, fats vi ska ju bara dit en gång! Om jag inte går över, för då får vi den ordinarie BM igen :) Men de vill jag inte! Vill ha nu hällst :)

I går var vi o kika på en videokamera oxå ju, blev så att vi kom hem med en oxå :) haha! En sån här blev de iaf..

                                 

Nej, nu ska jag ta mej nått o äta innan jag dör av hunger! Efter de hoppas jag mormor kommer o hämtar mej, Roger sover ju bara ;) Dessutom ska ju jag o mormor ut o käka middag i kväll, så jag kan lika gärna vara där i dag o få lite sällskap :)
Justja, magen kurrar efter mat nu!





 

Ovido - Quiz & Flashcards